MVO

CO₂ neutrale productie

Naast de vele eigen CO₂ reducerende maatregelen hebben wij als extra maatregel onze uitstoot  gecertificeerd laten compenseren. Dit houdt in dat onze uitstoot wordt geneutraliseerd door een reductie van dezelfde hoeveelheid CO₂ergens anders. Middels de aankoop van zgn. ‘carbon credits’ ondersteunen wij een regenwoud project met duurzaam karakter op Sabah, Maleisië. Het project voorziet in het beschermen én het herstellen van het bestaande bos. In onderstaande link is de afschrijving van de credits op onze naam publiekelijk te zien:

http://mer.markit.com/br-reg/public/index.jsp?q=de%20bondt&s=cr

 

Milieubewust drukken

Wij drukken met de nieuwste generatie drukpers; de Anicolor. In tegenstelling tot traditionele persen, kent deze drukpers vrijwel geen papier inschiet. Bij het opstarten van een drukwerkproductie gebruikt een pers veelal zo’n 200 tot 300 vel papier om op kleur te komen. De Anicolor daartegen, gebruikt gemiddeld maar 20 vel inschiet papier per productie. Een aanzienlijke besparing als het gaat om papier. Daarnaast is de Anicolor volledig CO₂ neutraal door de fabrikant vervaardigt.

 

Social Return

Wij kiezen er bewust voor om bij de werving van nieuwe medewerkers open te staan voor sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit succesvolle sociale beleid heeft er toe geleid dat wij in de afgelopen 3 jaar, in samenwerking met het UWV, maar liefst 7 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan hebben aangeboden.

 

Winnaar eerste Duurzaamheidsprijs

Mede door onze duurzame investeringen en ons succesvolle sociale personeelsbeleid hebben wij uit handen van de gemeente Barendrecht, de eerste Rabobank Duurzaamheidsprijs mogen ontvangen. Met de gewonnen cheque van 2500 euro hebben wij in onze drukkerij alle oude tl-buizen vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

 

MVO projecten

Jaarlijks ondersteunen wij meerdere MVO projecten. Zo sponsoren wij ieder jaar het duurzame evenement ‘de Greensparade’ en zijn wij één van de vaste sponsoren van de stichting Klimmen tegen MS. Voor meer info; www.greensparade.nl en www.klimmentegenms.nl.

 

Certificeringen t.b.v het milieu

Onze drukkerij is al jaren in het bezit van het FSC certificaat en het ISO 14001:2004 certificaat. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Met behulp van het ISO 14001:2004 milieuzorgsysteem kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk ook verminderd worden.