Nieuwe drukpers!

Afgelopen maand is het machinepark van de Bondt uitgebreid met een Heidelberg Speedmaster Anicolor voorzien van lakunit.

Deze gloednieuwe pers kent zeer korte insteltijden, 90% minder papier inschiet en een absolute consistente in de inktoverdracht.

Productieleider Rowell Hendriks: ” De Anicolor overtreft onze verwachtingen, de pers is flexibel, gebruiksvriendelijk, snel op kleur en zeer betrouwbaar. Een bijkomend voordeel is dat ons papiergebruik enorm is afgenomen. Voorheen gebruikten wij 300 tot 400 vellen inschiet papier voor een opdracht, de Anicolor daarentegen heeft slechts 25 vel nodig, een flinke besparing dus. Met de extra inline lakunit kunnen we het drukwerk eenvoudig veredelen met lak. Deze extra laklaag heeft niet alleen een verfraaiende maar ook een beschermende functie. Bovendien zorgt de laklaag voor snelle doorlooptijden, de laklaag dekt de inktlaag af waardoor deze vrijwel direct droog is. Op deze manier kan meteen na het drukken gestart worden met de afwerking van het grafische product en beschikt onze klant nog sneller over haar drukwerk “.

Duurzaam aspect

De aanzienlijke besparing op papier is niet het enige duurzame aspect. Bij de productie van de pers heeft Heidelberg rekening gehouden met het milieu, de Anicolor is volledig CO² neutraal geproduceerd. Een mooi ‘groen’ gebaar!


« Nieuwe energiezuinige computers | De Bondt ‘prokkelt’ weer! »