Nieuws

Naast de vele eigen CO₂reducerende maatregelen hebben wij als extra maatregel onze uitstoot gecertificeerd laten compenseren. Dit houdt in dat onze uitstoot wordt geneutraliseerd door een reductie van dezelfde hoeveelheid CO₂ergens anders. Middels de aankoop van zgn. ‘carbon credits’ ondersteunen wij een regenwoud project met duurzaam karakter op Sabah, Maleisië. Het project voorziet in het beschermen én het herstellen van het bestaande bos. In onderstaande link is de afschrijving van de credits op onze naam publiekelijk te zien:

http://mer.markit.com/br-reg/public/index.jsp?q=de%20bondt&s=cr

 

Ieder jaar doet De Bondt mee aan de zogenaamde Prokkeldagen, waarbij mensen met een verstandelijke beperking een ‘prikkelende’ ontmoeting aan gaan met het bedrijfsleven, een gemeentelijke instantie of een onderwijsinstelling om zo te zien wat hier zoal gebeurt. Door je bedrijf open te stellen draag je je steentje bij aan de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving.

Dit jaar stelden wij op 6 juni ons bedrijf open voor een zeer enthousiaste cliënt van de stichting Humanitas DMH. Normaal gesproken is deze jongeman te vinden op zorgboerderij ‘De Kleine Duiker’ in Barendrecht, waar hij onder begeleiding de kippen verzorgd. Het meelopen in een echte drukkerij was zodoende een hele leuke en spannende uitdaging!

‘Prokkelen’ blijft een geweldig initiatief en het is dan ook ontzettend leuk om na afloop te horen dat onze stagiair het erg naar zijn zin heeft gehad.

Afgelopen maand is het machinepark van de Bondt uitgebreid met een Heidelberg Speedmaster Anicolor voorzien van lakunit.

Deze gloednieuwe pers kent zeer korte insteltijden, 90% minder papier inschiet en een absolute consistente in de inktoverdracht.

Productieleider Rowell Hendriks: ” De Anicolor overtreft onze verwachtingen, de pers is flexibel, gebruiksvriendelijk, snel op kleur en zeer betrouwbaar. Een bijkomend voordeel is dat ons papiergebruik enorm is afgenomen. Voorheen gebruikten wij 300 tot 400 vellen inschiet papier voor een opdracht, de Anicolor daarentegen heeft slechts 25 vel nodig, een flinke besparing dus. Met de extra inline lakunit kunnen we het drukwerk eenvoudig veredelen met lak. Deze extra laklaag heeft niet alleen een verfraaiende maar ook een beschermende functie. Bovendien zorgt de laklaag voor snelle doorlooptijden, de laklaag dekt de inktlaag af waardoor deze vrijwel direct droog is. Op deze manier kan meteen na het drukken gestart worden met de afwerking van het grafische product en beschikt onze klant nog sneller over haar drukwerk “.

Duurzaam aspect

De aanzienlijke besparing op papier is niet het enige duurzame aspect. Bij de productie van de pers heeft Heidelberg rekening gehouden met het milieu, de Anicolor is volledig CO² neutraal geproduceerd. Een mooi ‘groen’ gebaar!

Begin februari zijn al onze computers vervangen door zeer energiezuinige modellen voorzien van Thin Client en LED beeldschermen. Alle computers hebben bovendien het Energy star label. Dit wereldwijd bekende label geeft aan dat de apparatuur voldoet aan zekere eisen op gebied van energie efficiëntie. Daarnaast is onze server ondergebracht bij een zgn. groen datacentre, welke strenge kwaliteitseisen hanteert voor beveiliging en 24/7 beschikbaarheid en normen ten aanzien van energieverbruik en koeling.

 

 

Met de aanschaf van een milieuvriendelijke digitale pers, de Xerox Colour 1000, investeert de drukkerij in de toekomst. De Xerox Colour 1000 print op een zeer hoge resolutie van 2400×2400dpi, dat voor veel scherpte en detail zorgt. De EA (Emulsion Agregation) toner geeft een offsetachtige, matte finish met vloeiende verlopen en uniforme volvlakken. De productie van EA toner vereist bovendien minder energie dan conventionele toners, waardoor het milieu aanzienlijk minder wordt belast. Het SpotGlossEffect geeft het digitaal drukwerk de luxe uitstraling die normaal gesproken alleen met kostbaar Spot-UV te bereiken is.

 

Op de dag van de Duurzaamheid 11-11-2011 heeft de Bondt grafimedia communicatie de eerste Barendrechtse Duurzaamheidsprijs ontvangen. Peter en Nynke de Bondt ontvingen het bijbehorende certificaat vrijdag uit handen van wethouder Bas Nootenboom en Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde directeur René de Beer. De Barendrechtse Duurzaamheidsprijs is een initiatief voor het Barendrechtse bedrijfsleven, waarmee de gemeente de bedrijven binnen haar gemeentegrenzen bewust wil maken van het belang van duurzaam gebruik van productiemiddelen en verantwoord ondernemen.